Ontdek Charge myHyundai

Meer info over onze service

De Hyundai IONIQ 5 heeft een gecombineerd verbruik van: 16,7 - 19 (kWh/100 km) / 5,3 - 6 (km/kWh); CO2 - emissie: 0 (gr/km).

1

Registreer voor Charge myHyundai

1. Kies het tarief dat het best bij uw rijstijl en behoeften past. Als u al over Hyundai-inloggegevens beschikt, logt u daarmee in. Zo niet, maak dan een nieuw account aan.

2. Voer informatie over uzelf en uw auto in. Deze informatie wordt voornamelijk gebruikt om uw account aan te maken en ervoor te zorgen dat u aanbiedingen ontvangt die passen bij uw auto.

3. Kies uw gewenste betaalmethode.

4. Bestel uw oplaadkaart of, als u er al een hebt, vul uw kaartnummer in. Als u wilt, kunt u uw kaart meteen activeren of een specifieke datum instellen als activeringstijd. U ontvangt volledige informatie over uw contract. Als alles in orde is, klik dan om te bevestigen.

2

Activeer uw kaart en download de Charge myHyundai-app

Nadat u uw kaart geactiveerd hebt, is de dienst meteen voor u beschikbaar. Met onze app heeft u toegang tot ons laadnetwerk.

U kunt naar laadstations zoeken, de stekkertypes en hun beschikbaarheid controleren en zelfs het laadproces beginnen. U kunt ook uw account- en factureringsgegevens bekijken en bijwerken.

3

Bekijk ons netwerk

Op deze kaart – in onze app en op de website – vindt u oplaadpunten. Filter op stekkertypes, laadsnelheid en beschikbaarheid. Bekijk beoordelingen en laat zelf een beoordeling achter.

U kunt ook een route naar het gewenste laadstation laten weergeven en direct vanuit de app beginnen te navigeren.

En als het station opladen op afstand aanbiedt, kunt u dat proces ook in gang zetten.

4

Begin het laden

Afhankelijk van het laadstation kunt u het proces op verschillende manieren beginnen en van maximale flexibiliteit genieten.

Oplaadkaart: Gebruik uw kaart om u te authenticeren bij het laadstation voordat u met het laden begint.

Start Stop op afstand: Start en stop het laadproces rechtstreeks vanuit uw app. Bij sommige laadstations kunt u uw laadproces ook volgen via de app.

Al uw laadactiviteiten worden in uw account weergegeven.

Meer informatie over EV-laden

Duur

De duur van een laadproces hangt af van verschillende factoren: de capaciteit en het niveau van de batterij, de maximale laadsnelheid van het voertuig, en de snelheid en capaciteit van het laadstation. Elektrische voertuigen kunnen worden geladen met:

Wisselstroom (AC), met een maximaal vermogen van 43 kW. Gelijkstroom (DC), ook wel snelladen, dat begint bij 50 kW. High Power Charging (HPC) is de oplaadtechnologie van de volgende generatie en begint bij 100 kW.

Stekkertypes

Uw Charge myHyundai-app laat zien welke oplaadpunten de juiste stekkers voor uw voertuig hebben.

Bij wisselstroomstations zijn stekkers van type 2 het meest gebruikelijk, maar sommige hebben ook stekkers van type 1. Gelijkstroomstations hebben ofwel CCS- of CHAdeMO-stekkers; Europese autofabrikanten gebruiken de CCS-standaard.

Oplaadpunten

De openbare oplaadinfrastructuur in Europa groeit gestaag. Alle grote snelwegen zijn nu uitgerust met snellaadstations. Er is ook een groeiend aantal stations in stedelijke centra.

Met Charge myHyundai kunt u comfortabel thuis laden, op de weg en in het buitenland. Bekijk onze kaart om alle oplaadpunten in ons netwerk te zien.

Uw voertuig opladen

Wanneer u bij het laadstation komt, moet u zich meestal legitimeren met uw oplaadkaart. Dit ontgrendelt de laadcontactdozen. U kunt de kabel dan in uw auto steken. In sommige gevallen zijn de kabels niet vergrendeld en kunt u ze voor de verificatie inpluggen. Zodra de oplaadkabel is aangesloten, wordt deze aan beide uiteinden goed vergrendeld voordat het opladen begint. Hij blijft vergrendeld tot het laadproces wordt beëindigd. Om het laadproces te voltooien en de laadkabel los te koppelen, moet de oplaadkaart opnieuw worden gelezen. Bij sommige laadstations kunt u uw voertuig gewoon ontgrendelen om de kabel los te koppelen.

Kosten en tarieven

Uw tarief biedt flexibele of vaste prijzen.

Flexibele prijs: De oplaadprijzen worden vastgesteld door de respectieve laadpaalexploitanten. De prijzen kunnen variëren naargelang de exploitant waar u laadt. Controleer, voordat u uw voertuig oplaadt, de actuele prijzen in de Charge myHyundai-app – of bezoek onze tarievenpagina en -kaart.

Vaste prijs: Er gelden uniforme prijzen voor alle laadstations. Let op: er kunnen uitzonderingen zijn voor sommige laadpaalexploitanten.

De kosten in het buitenland kunnen verschillen. Controleer altijd de app voor prijzen in verschillende landen. Afhankelijk van uw tarief kunnen extra vaste kosten van toepassing zijn, zoals een eenmalige registratievergoeding en een maandelijks basistarief.

image

Duurzame e-mobiliteit door groene stroom

Elektrische voertuigen kunnen alleen milieuvriendelijk zijn als ze het gebruik van hernieuwbare energie ondersteunen. Daarom zetten we ons in om laadsessies zo duurzaam mogelijk te maken.

Meer te weten komen

Word vandaag nog lid en laad uw Hyundai overal, op elk moment

Aan de slag